Biografie

Annejaap Soldaat werd in 1981 te Dokkum geboren. 

Bij Klaas van der Woude is hij begonnen met het volgen van muzieklessen op de trompet en later op de cornet. Theorielessen heeft hij ook gevolgd bij Klaas van der Woude. Vervolgens kreeg Annejaap orgelles van Arie Goud. Annejaap heeft enkele zanglessen gevolgd bij Sjoukje Kooistra. Tijdens het interclassic concours heeft Annejaap de eerste prijs gewonnen. 

Na jaren bij kamerkoren en mannenkoren gezongen te hebben, mocht Annejaap geleidelijk meer solopartijen voor zijn rekening nemen. Ook mocht hij af en toe invallen als koordirigent. 

Momenteel is hij dirigent van Christelijk gemengd koor 'Looft den Heer' te Wijnjewoude, Gospelgroep de Regenboog te Dokkum, christelijk mannenkoor 'Patrimonium' te Leeuwarden, christelijke zangvereniging Ta Gods Eare te Broeksterwald en reformatorische mannenzangvereniging Dit is 't wat is bynt te Damwoude. Met deze koren treedt hij regelmatig op. 

Als solist wordt Annejaap gevraagd voor medewerking aan verschillende concerten. Hoogtepunten zijn de kerstconcerten in het concertgebouw te Amsterdam in samenwerking met Leander van der Steen.  Voor rouw- en trouwdiensten is hij ook te boeken. 

Naast dirigeren en soleren begeleidt Annejaap tijdens kerkdiensten en kooruitvoeringen de (samen)zang op het kerkorgel en piano.